Schrijf een nieuw verhaal

Overvloed creëren in zeven stappen

Je bewustzijn is een scheppende kracht. Door te manifesteren kun je daar gebruik van maken, door je aandacht richten.Je overtuigingen en emoties bepalen hoe je leven eruitziet. Doe je niets, dan blijft hetzelfde verhaal zich elke dag herhalen. Maak een nieuw verhaal!

Het belangrijkste is vertrouwen hebben. Want overvloed komt niet van buiten, maar van binnen. Geloof dat je dromen en verlangens ruimte in gaan nemen. Het werkt, want bewustzijn is gerichte energie. 

1. Accepteer je leven en je omstandigheden zoals ze zijn. 

Vechten tegen het moment is vechten tegen het universum. Het universum maakt geen fouten. Accepteer je leven en omstandigheden zoals ze nu zijn, zonder jezelf te veroordelen. Wees dankbaar, want dankbaarheid is een manier het universum te vertellen ”geef me meer van dit”.

2. Ruim op en maak ruimte

Ruim je huis op, je administratie, doe dode planten weg, verwijder spullen zonder ‘spark’ en maak ruimte voor het nieuwe. Leeg je kledingkast, geef oude spullen weg en maak je keukenkastjes schoon. Voel de ruimte die er ontstaat. Nodig nieuwe, schone energie uit in je leven.

3. Neem tijd om te dromen

Allereerst moet je weten wat jouw droomleven zou zijn. We nemen wel de tijd om te overdenken wat er allemaal mis is in onze situatie, maar niet om te fantaseren over ons droomleven. Veel mensen weten niet eens wat ze willen en hoe hun droomleven eruit zou zien. Fantaseer er op los en stem elke dag weer af, of dit ook echt je droomleven is.

Denk dan niet zozeer aan wat mogelijk of realistisch lijkt, want dan laat je je weer door je oude gedachtengang beperken. Een ruime betaalbare woning in Amsterdam kan onmogelijk lijken. Toch wonen er vele mensen in mooie huizen. Laat je dromen op de vrije loop en samenwerken met het Universum om in jouw realiteit te landen.

4. Verander je overtuigingen

Word je bewust van de beperkende overtuigingen of gedachten die je over jezelf hebt. Zijn ze van jou? Of zijn ze je ooit door anderen aangepraat? Wie zou je zijn zonder deze gedachten? Stap in je volledige potentieel.

Ben je jaloers of gefrustreerd? Dan is het misschien wel zo dat je ten diepste weet dat jij de ander zou kunnen zijn, omdat je jezelf (onbewust) saboteert en klein houdt.

Plant elke dag zaadjes, doe voedende affirmaties en meditaties. Jij wordt dan vanzelf je gedachten en emoties.  Schrijf positieve affirmaties op die jouw een gevoel van overvloed geven. 

5. Schrijf een nieuw verhaal

Schrijf elke dag op wat jouw nieuwe staat van zijn is, hoe deze overvloed voor je voelt en welke gedachten en intenties daarbij horen. Oefen daar dagelijks mee in je meditatie. 

6. Blijf oefenen

Blijf je nieuwe verhaal elke dag herhalen. Stem jezelf af op liefde, vrijheid, dankbaarheid, blijdschap en vertrouwen. Verbindt je energie met hogere frequenties. Je oude verhaal heb je immers ook iedere dag herhaalt. Dus er moet een nieuw spoor ontstaan en dat kan alleen door er liefst twee keer per dag mee bezig te zijn. Dat vraagt toewijding. Observeer hoe het voelt de nieuwe ‘jij’ te zijn: Hoe sta je op, hoe ga je slapen, hoe zijn je relaties, wat eet je, waar ga je heen. Je nieuwe staat van zijn.

7. Het geheim

Voordat iets zich manifesteert in onze fysieke wereld, vindt deze plaats in een niet-fysieke of etherische wereld. Alles wat wij zijn en alles wat wij ervaren is een echo van een vibrerende essentie die heeft plaatsgevonden voorafgaand aan het huidige moment. De truc is dus dat je het Universum bedankt voor de dingen die je wenst vóórdat deze daadwerkelijk in je realiteit gemanifesteerd zijn. Niet alleen verdwijnt hierdoor alle weerstand, maar het wordt nu nog makkelijker voor de zaken die je verlangt om moeiteloos in jouw huidige realiteit te stromen.

Stel je je iedere dag je ideale leven voor.

Plaats jezelf in je nieuwe leven.

Hoe voel je je?

Hoe ziet je huis eruit?

Met wie ben je?

Hoe begin je de dag?

Hoe zie je eruit?

Hoeveel geld staat er op je rekening?

Geloof in energie en magie!

Jij bent een spiritueel wezen. Ongeacht je verleden of hoe je leven tot nu toe verliep, verdien jij overvloed. Want je bent zelf pure overvloed, want je bestaan op aarde en de werking van je lichaam is een wonder en een manifestatie van overvloed!

Geef jezelf toestemming de energetische ruimte te openen om overvloed te ontvangen. En blijf vertrouwen, elke dag weer.

Saskia Onck

Bron: www.deultiemeintentieverklaring.nl

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Hoofd Redacteur
Saskia Onck

Saskia Onck

Hatha-Yogadocente (Yoga Academie Nederland) lid VYN, auteur Feelgood Yoga, Yoga voor Moeders, YogaMeditatieDoedagboek (Uitgebracht bij Unieboekspectrum).

Populair