Het geheim van de zon

5 tips voor kracht van de betoverende zon

De zon is de bron van al het leven op aarde en het middelpunt van ons sterrenstelsel. We voelen dat de zon een verwarmende en krachtige energie geeft. Gebruik de magie van de zon om wonderen te bewerkstelligen.

1. Eer de ochtendzon

Was je gezicht met fris water en begin de dag met de zonnegroet. Je verwelkomt de zon en opent het lichaam. Groet de zon, het gouden kosmische zelf, de heer van de schepping.

2. Ochtendlicht

Ga zo vroeg mogelijk naar buiten om het magische ochtendlicht op te vangen. Dit licht brengt je slaap- en waakritme in de juiste balans.

3. Vader zon

De zon staat voor mannelijkheid, kracht, vuur, warmte en energie. Ben je moe en opgebrand, laad jezelf dan op aan de zon en laat je verwarmen. Visualiseer dat het licht en de warmte in het diepst van je cellen doordringen.

De aarde is onze moeder en de zon onze vader. Hij kust het leven wakker met zijn licht. Ervaar tijdens je yogabeoefening de verwarmende aarde onder je en de bekrachtigende zon boven je.

Ontspan het gebied van je zonnevlecht, waar zich veel spanning kan opouwen. Visualiseer dat de zon dit gebied verwarmt en ontspant.

4. Transformerend vuur

Vuur is de belichaming van de zon. Steek kaarsen aan, stook een vuurtje en spreek daarbij een intentie uit zoals: ”licht en liefde zijn mijn essentie”, of ”elke dag ben ik dichter bij mijn dromen”. Vuur transformeert en reinigt.

5. Happy door de zon

Zonlicht maakt de gelukshormonen endorfine en serotonine aan.

Laat de zon je gesloten ogen verwarmen. Zonlicht is heilzaam voor je immuunsysteem en zenuwstelsel. Smeer je dus niet steeds in, want dit belemmerd de opname van vitamine D. En draag niet continu een zonnebril.

Elke dag komt de zon weer op. Wat een wonder. Elke dag is weer een nieuw begin, een nieuwe kans om het anders te doen.

Wees dankbaar voor de zon. Alle voeding is er dankzij de zon. Geef eerbied en dank aan wat er op je bord ligt.

Nog 7 voordelen van de zon: www.gezondnu.nl

Nog meer inspirerende, natuurlijke tips voor een lichter leven?

Hoofd Redacteur
Saskia Onck

Saskia Onck

Hatha-Yogadocente (Yoga Academie Nederland) lid VYN, auteur Feelgood Yoga, Yoga voor Moeders, YogaMeditatieDoedagboek (Uitgebracht bij Unieboekspectrum).

Populair