Elementor #2150

Use it or lose it: wat stilstaat vergaat.
Ongeacht wat je gewicht, leeftijd of conditie is: voor iedereen geldt hetzelfde: gebruik je lichaam. Het is ervoor gemaakt. Wat niet gebruikt wordt, vergaat. Functionaliteiten van zowel het brein, als de rest van je lichaam, zullen afnemen of stoppen.
Denk nu niet gelijk aan het lopen van uitputtende marathons of zeulen met zware gewichten. Bewegen kan ook klein zijn. Vanuit rust, aandacht en ontspanning.
Elke beweging zet ook ons brein in werking. Als delen van de hersenen niet meer geactiveerd worden, vergeten ze wat goed is voor ons lichaam. Ze gaan (samen met de spieren en gewrichten) protesteren als je weer gaat bewegen. Je lichaam gebruiken zet je hersenen in beweging. Stap uit je comfort zone: ga je graag hardlopen, ga dan ook eens tennissen. Zwem je drie keer per week, probeer dan ook eens essentrics of pilates.
Het allerbeste is yoga, daarmee maak je alle grote en kleine spieren in je lichaam wakker en activeer je deze. Tegelijkertijd breng je je brein weer in balans. Tijdens yoga gebruik je alle spieren. En dit is waarom yoga super gezond is! Zowel voor je geest, humeur, creativiteit als fysieke gezondheid.

Geef een antwoord

Hoofd Redacteur
Saskia Onck

Saskia Onck

Hatha-Yogadocente (Yoga Academie Nederland) lid VYN, auteur Feelgood Yoga, Yoga voor Moeders, YogaMeditatieDoedagboek (Uitgebracht bij Unieboekspectrum).

Populair