De 7 beste tips voor simpelweg meer helderheid

Onze levens ztten vol ruis, er is zoveel wat ons afleidt van het pad dat we willen gaan. Rust en helderheid is wat we willen, maar die zijn vaak ver te zoeken. Je ademhaling en het aanwezig zijn in het huidige moment zijn de sleutels tot helderheid.

• Ongemerkt gaan we door onbewuste spanningen hoger en minder diep ademhalen. Wees je steeds bewust van je ademhaling, en ontspan dan je gezicht, schouders en lichaam. Verdiep en verleng de ademhaling dan, terwijl je blijft ontspannen. Vijf tellen in, en vijf tellen uit, terwijl je spanning loslaat. Voel de helderheid terugkeren.

• Leef en ervaar het hier en nu, het huidige moment: de enige realiteit. Stop af en toe waar je mee bezig bent en richt je op je lichaamssensaties. Hoe gaat het met je, hoe voelt je lichaam aan?

Kijk ook op www.sochicken.nl

• Gun jezelf pauzes. Deze helpen je helder te blijven kijken naar je leven. En dit zorgt dat je je niet verliest in werkzaamheden die niet ter zake doen en dat je de essentie in het oog houdt.

Plan rustmomenten waarin je niets moet, maar mag lummelen, voor je uit staren of wat in je huis kan rommelen.

Lees meer in onze herfsteditie!

Neem nu een abonnement op de yogakrant, slechts 14,75 voor 4 nummers! www.yogakrant.nl/abonnement-afsluiten

Hoofd Redacteur
Saskia Onck

Saskia Onck

Hatha-Yogadocente (Yoga Academie Nederland) lid VYN, auteur Feelgood Yoga, Yoga voor Moeders, YogaMeditatieDoedagboek (Uitgebracht bij Unieboekspectrum).

Populair