Je goddelijke dimensie volgens Susan Smit

Schrijfster Susan Smit is de vrouw die het woord heks van zijn oude lading heeft ontdaan. Ze inspireert vrouwen hun eigen pad te lopen en te leven met de elementen en vanuit de zintuigen: de weg van de bevrijding uit ons eeuwenoude keurslijf. We vroegen haar naar haar leven en haar rituelen. 

Meer vrouwen dan ooit hebben last van burn-out verschijnselen. Hoe blijf jij in balans, en wat zou je vrouwen willen meegeven? Hoe blijf jij zo krachtig?

Susan: ‘Ik durf niet te beweren dat ik zo krachtig ben, maar twee dingen helpen me goed. Het eerste: ik weet wat ik de wereld te bieden heb, marchandeer daar niet mee en leg daar mijn prioriteit. En twee: ik geef ruimte aan momenten en periodes dat ik droevig, inactief en kwetsbaar ben. Juist dat geeft me evenwicht. Ik veroordeel het niet in mezelf en ik ben er ook niet bang voor om pijnlijke emoties (want leuk voelt het nooit) door me heen te laten gaan. En in die omschrijving zit meteen het helende effect: dan gaan ze door me heen en blijven ze niet in me vastzitten.’ 

Lees het hele interview met Susan Smit in de herfsteditie.

En hier kun je meer lezen over haar rituelen: www.happinez.nl/mind-meditatie/heks-rituelen/

Neem nu een abonnement op de yogakrant, slechts 14,75 voor 4 nummers: www.yogakrant.nl

Hoofd Redacteur
Saskia Onck

Saskia Onck

Hatha-Yogadocente (Yoga Academie Nederland) lid VYN, auteur Feelgood Yoga, Yoga voor Moeders, YogaMeditatieDoedagboek (Uitgebracht bij Unieboekspectrum).

Populair