In de wintereditie:

• Laat oude energie los
• Verlichting door verlies
• Yoga als geneesmiddel
• De heling van het mannelijke en vrouwelijke
• Van doen naar bewust zijn
• De wisselende ademhaling
• Warme nieren, juist in de winter
• De weldaad van winterse rust
• Wat je aandacht geeft groeit
• Maak je seksualiteit helend
• Geluk ben je zelf: hoe dieren ons ieder moment bij onszelf brengen.

 

Energie
Alles wat leeft heeft een energieveld. Sterrenstof heeft alles gevormd wat er in ons zonnestelsel te vinden is, dus ook de atomen waaruit onze lichamen bestaan. Alles is door deze energie verbonden en heeft invloed op elkaar. Door yoga verbinden we ons niet alleen met het fysieke, maar ook met ons energielichaam en gaat de energie weer vrij stromen. Het ervaren van je huid als begrenzing met de buitenwereld doet ons energetische lichaam stralen en verschonen. Doe dit via meditatie of Kashmir Yoga, de yoga van de tastzin. Of ga naar de sauna, laat je masseren of masseer jezelf dagelijks.
Vuur maken
De helende en magische kracht van vuur kan energie consumeren en transformeren en geeft er licht en warmte voor terug. Vuur brengt ons terug naar de stilte van je hart en ziel. Verbind je dagelijks met je innerlijke vuur door oude spullen te verbranden, in een vlam te kijken, kaarsen te branden of maak eenvoudig een klein, beheersbaar vuurtje in je tuin.

 

 

 

 

DOE MEE WORD PARTNER/DISTRIBUTEUR VAN DE YOGAKRANT

Ontvang 4x per jaar 60 / 70 kranten (4 edities) voor je studio, om uit te delen aan cursisten. Voor slechts 127,75 euro per jaar. Al zo’n 300 deelnemers! Iedereen wordt blij van de YOGAKRANT. Je bent dan tevens partner van de YOGAKRANT! Je website & logo worden op onze site en in de krant vermeld.  Meld je studio of praktijk met vermelding adres aan via: info@yogakrant.nl De zomereditie wordt direct verzonden. Redactionele bijdrage in overleg mogelijk. Korting: als partner ontvang je 15% korting op advertenties!

Distributeurs 2020

MAIL&WIN ** DOE MEE!
Yogakrant biedt de leukste mail & win acties in samenwerking met haar partners.

Voor de wintereditie maak je met je inschrijving kans op:

• Yin Yoga kaartenset
• Het boek Aura energie
• Kantooryoga kalender
• Smyle brush mints

Vul onderstaand formulier in, geef je keuze aan en je adres!


  Je ontvangt hierna periodiek en vrijblijvend onze nieuwsbrief en je krijgt nog een aanvullende mail. Je kunt je altijd weer uitschrijven.

  Waarom  online communiceren zielloos is

  De coronacrisis is de aanleiding om nog meer activiteiten, al dan niet noodgedwongen, in een digitale vorm te gieten. Buiten de belastingaangifte, je energiecontract en bankzaken, worden nu ook vergaderingen, concerten, theater, de vioolles, schoollessen en yogalessen via het scherm gecommuniceerd. Starend naar een scherm kan de wereld doorgaan. Internet lijkt ons leven makkelijk te maken, maar het zet letterlijk een glazen wand tussen ons en de wereld.

  Communiceren doe je met de blik in je ogen, je houding, kleine bewegingen, de uitdrukking op je gezicht en niet te vergeten met je hart en de mate van aandachtig zijn. Ook je lichaamsgeur geeft, al dan niet onbewust, signalen af.  Communiceren doen we met ons hele zijn. Ook energetisch beïnvloeden we elkaar met onze aanwezigheid en kunnen we elkaar een fijn gevoel geven. Achter het scherm gaat 80% van de signalen verloren. Een frons, een hand tegen je gezicht. Gefriemel aan je neus Een houding of blik zegt vaak meer dan duizend woorden. Kinderen leren meer van hun ouders via lichaamstaal, dan door gesproken woorden. Samenzijn werkt geruststellend en helend. Zelfs zonder te praten. Of juist zonder te praten, zoals in de yogales en tijdens meditatie. Als we samen een ruimte betreden gebeurd er iets. We voelen ons een groep en dat geeft veiligheid. We kiezen om naar dezelfde ruimte te gaan om bij elkaar te zijn. 
  Zonder elkaars fysieke aanwezigheid ontbreekt de ziel in de communicatie. We praten wel en doen ons best. Dit is prima als er heldere, concrete afspraken gemaakt moeten worden, maar gebrekkig als we ons willen verbinden. 

  De magie van direct oogcontact
  Direct oogcontact heeft effect op hoe we ons voelen. Wetenschapper Giovanni Frazzetto schrijft in zijn boek Waarom we voelen wat we voelen wat er gebeurt als we elkaar recht in de ogen kijken. Hij legt uit dat onze hersenen op een compleet andere manier reageren wanneer we globaal naar iemands gezicht kijken, of iemand recht in de ogen kijken. Probeer het maar eens uit. Er zijn mensen die zelfs geen oogcontact durven maken, zoveel persoonlijke informatie krijgen we via de ogen, de poort van de ziel. Direct oogcontact prikkelt het dopaminerge systeem (belangrijk voor je motivatie, emotionele reacties en het beloningscentrum) wat uitnodigt tot toenadering. We hebben geactiveerde spiegelneuronen nodig om empathie te voelen. Om elkaar te begrijpen en goed waar te nemen. En om ons in te leven in de ander. 

  Wie kwetsbaar is, heeft in het bijzonder fysieke aanwezigheid en contact nodig om zich veilig te voelen. Juist onze kinderen en ouderen hebben dit gevoel van geborgenheid en veiligheid nodig, en zij mogen nooit onthouden worden van fysiek contact.